Yemek tarifleri

30 Oca 2008

MİLFÖYDE TAVUK VE PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 12


MALZEMELER


  • 6 Yaprak milföy hamuru

  • 5 Adet tavuk budu

  • 3 Adet közlenmiş kırmızı biber

  • 1 Adet kuru soğan

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

  • Tuz,karabiber ve pul biber

YAPILIŞI



  • Tavukları haşlayıp tiftelim

  • Yarım çay bardağı zeytinyağında,küp küp doğradığımız soğanları kavuralım

  • Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım

  • Kavrulmuş soğanların üzerine tavuk ve biberleri ekleyip 10 dk daha kavuralım

  • Baharatları ekleyip altını kapatalım

  • Bu karışımı 6 adet güveç kaselerine paylaştıralım

  • 6 Adet milföy hamurlarını güveç kaselerinin üzerlerlerine tek tek kapatalım

  • Üzerlerine 1 yumurta sarısı sürüp 200 derecede 30 dk pişirelim

  • Afiyet olsun

19 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor, sunum da harika, afiyet olsun, sevgiler...

Adsız dedi ki...

aldım canım allah razı olsun eline sağlık sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık canım görüşmek üzere bay

peynir hösmelimi dedi ki...

Aysecigim eline saglik.cok gösterisli olmus.etkinlikte senin tarifinide görünce benimki kadar sevindim.umarim basarilarimiz devam eder.öptüm görüsmek üzere:)

mylittlestars dedi ki...

sunum gerçekten çok güzel.çokta lezzetli gözüküyo ..birazcık ucundan aldım :) teşekkür ettim...

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, cok nefis olmus milföy hamuru cesitlerin, ellerine saglik, sevgiler....

İlker Ergin dedi ki...

canım görünüm ve sunum nefis.ellerine sağlık.sevgiler.

Melek* dedi ki...

ellerine sağlık görüntüsü çok hoş eminim tadıda öyledir

Adsız dedi ki...

Enfes bir milföy çeşidi. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.

Lezzet Gemisi dedi ki...

MERHABALAR. ZİYARET VE YORUMUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. SİTEN VE TARİFLERİN ÇOK GÜZEL. ELLERİNE SAĞLIK. HER ZAMAN BEKLERİM. TRAKYANIN İNCİSİ ÇORLUDAN EGENİN İNCİSİ İZMİRE SEVGİLER... ÖZLEM..

ceyt dedi ki...

Merhaba canım,ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.blogun ve tariflerin çok güzel.ellerine sağlık.tekrar görüşmek dileğiyle..
sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok ilginç ve harika bir tarif olmuş..:)) çok da nefis görünüyor..:))
Milföyü her zaman buzlukta bulunduruyorum bazen kurtarıcı oluyor, tarifinizi notlarıma ekledim.Ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim ne guzel olmus milfoylu borekler, harika, hemde tavuklu off ben aldim bile hepsini, optum sekercim.

Feyza Fidan dedi ki...

Ayşem Ayşemmmm,
Ne nefasetli olmuş bu yemek..İçinde közlenmiş biberde var bunun ayol..Kimbilir ne lezzetlidir..Ellerine sağlık canımcım..
Öpüyorum..

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Çoook güzel olmuş, hele yıldızlar ayrı bir hava vermiş sunumuna:))

Ellerine sağlık canım,

Sevgiler...

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

milföylü taVUğa ben bütün but kullanıyorum ama, böyleside çok güsel olmuş cnm..ellerine sağlık çok şık görünümü var.
sevgiler.

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık

Hayatın Ressamı dedi ki...

vayy be çok süper görünüyor.ben tavukla milföyü çok yakıştırıyorum bir birine.
yaa ben bunu kahvaltıda bile yerim.ellerine sağlık arkadaşım.

Lezzet Gemisi dedi ki...

MERHABA CANIM. MUTLU, SAĞLIKLI, BEREKETLİ BİR GÜN DİLİYORUM SANA. SELAM VE SEVGİLER..

Blog Arşivi