Yemek tarifleri

17 Oca 2008

Patateslı Kek

Malzemeler



  • 2 Yumurta

  • 3 Tane Patates

  • 1 Tane Soğan

  • 1 Çay bardagı sıvı yağ

  • 1 Bardak yoğurt

  • 1 Çay Bardağı lor(Kaşar Loru ile Çok daha lezzetli oluyor)

  • 1 Tutam Maydanoz

  • 1 Paket Kabartma Tozu

  • 1 Bardak un

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı



  • Üç adet patatesi kaynattıktan sonra,küp küp doğrayıp soğumaya bırakalım

  • Yumurta,yağ ve yoğurdu cırpalım

  • Karışımımızın içine bir bardak un ve kabartma tozunu ekleyelim

  • Küp küp dogradıgımız patatesleri, loru,tuz ve maydanozu ekledikten sonra yağlanmış dikdörtgen bir borcamın içine boşaltalım.

  • 175 derecede üstü kızarada dek pişirelim

  • Afiyet olsun:))







Hiç yorum yok:

Blog Arşivi