Çok az tarif için ' şık bir lezzet 'diyebilirim.Paskalya da onlardan biri,isterseniz peynir zeytin isterseniz reçel ile çok şık ikramlar hazırlayabilirsiniz.Aslında bir rum çöreği,isminide paskalya yumurtasından almış.Sakız reçeliyle birlikte yendiğinde tadına doyum olmaz,ancak sakız reçelim olmadığı için ben karanfilli şeftali reçeliyle denedim.Enfes oluyor tavsiye ederim.Sevgiler
MALZEMELER
- 1 Yumurta
- Yarım paket oda sıcaklıgında beklemiş margarin
- 1 Bardak ılık süt
- 1 Paket kuru maya
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Tatlı kaşığı mahlep
- 3 Yemek kaşığı toz şeker
- Alabildiği kadar un
YAPILIŞI
- Bir bardak ılık sütün içersine toz mayayı karıştırıp bekletelim
- Yumurta,margarin ve sıvı yağı geniş bir kabın içersinde karıştıralım
- Toz şeker ve tuzu ekledikten sonra bir miktar un ekleyelim
- Karışımın içersine bardakta beklettiğimiz mayalı sütü ve mahlebi ekleyelim
- Alabildiği kadar un ekleyip,kulak memesi kıvamına getirelim
- Hamurumuzu 3 eşit parçaya bölelim
- Hamurları uzunlamasına eşit boyda rulo yapıp,saç örgüsü gibi örelim
- Yağlanmış tepsiye koyup 1,5 saat bekletelim
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürüp 170 derecede pişirelim
- Afiyet olsun
51 yorum:
Canım Ayşe'mmm,
Paskalya çöreği sevilmez mi, olsa yenmez miiii:))
Ellerine sağlık hayatım,
Kocaman sevgiler.....
Cörek harika olmus canim,elinize saglik,afiyetler olsun.
Yorumunuz icin tesekkür ederim,sevgiler benden.
bende çok severim paskalya çöreğini harika olmuş ellerine sağlık canım...yorum içinde çok teşkr ederim sevgiler
Iste bu!
Bence bir paskalya cöregi bu kadar güzel kivam alir ve lezzetinden de yenilmez, ya yenilmez mi hic bu güzellik, ellerine saglik, cok nefis olmus.
Selamlar ve öptüm..
canım benim bende çok severim paskalya yı.bence çok klas ve asil bir çörektir.pişerkenki mahlep kokusuda ayrı bir olay yani...ellerine sağlık canım.sevgiler.
Canim aysem,cok güzel olmus cöregin.Eline saglik canim.sekerli mayalilari cok severim.Hele birde üzüm katilrsaaaa,birde yaninda kahve olursaaa bayilirimmmm.Öptüm canim:))
Ayşeciğim bende paskalya yedim bugün.Haklısın ne ile yersen ye hepsinin yanında eşlik ediyor..Ellerine sağlık...sevgiler..
Canım çok güzel görünüyor paskalya çöreğin, sadesi bile çok güzel oluyor, ellerine sağlık canım, sevgiler...
gerçekten çok şık sunum olmuş, ellerine sağlık.
Ayşesim paskalya çöregi çok nefis görünüyor..:) ne zamandan beri de yapmamıştım, bu hafta fırsat bulursam yapacağım....
Ellerine sağlık canım...
ellerine saglık harıka gozukuyor..
cok da guzel sunmuşsun ve fotoğraflamışsın..
afiyet olsun size..
guzel yorumun için de tesekkur ederim..
herzaman beklerim:)
gorusmek uzere..
www.fatostuncay.blogcu.com
mımmmm... nefis görünüyor,ellerine sağlık...
Ayşeciğim,i
kesinlikle çok nefis olmuş, peynir de çok yakışmış. ellerine sağlık. sevgiler
Ne güzel paskalya çörekleri.Eline sağlık.
çörek enfes görünüyor.ellerine sağlık.bana da beklerim.yalnizkralice.blogspot.com
ımmm kokusu geldi bile.ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.
selam canim
her ne sekilde yenirse yensin süper olur canim ellerine saglik görüsmek dilegiyle
Çocukluğumun biricik lezzetlerindir paskalya:)
Birde şu paskalyayı üzerine koyduğunuz örtüde çocukluğumun örtülerindeN:)))
Pek bi nostaljik yorum oldu:)
Ellerinize sağlık. Tam da dün akşam tarif defterimde tarifini görüp acaba ne zayapsam şu paskalyadan dediğim bir andı:)
Sevgilerr
Aysecigimmmm bu güzellik ne böyle,
tam nefis olmus... o kadar lezzetli görünüyorki...
ellerine sgalik canim, süpersin :))
hoscakal aysel
Paskalya çöreği harika olmuş.Resimde tablo gibi çıkmış bayıldım.Ellerine sağlık canım nefisss olmuş...
bende yapıyorum paskalya çöreği epeydir yapmadım aklıma düştü şimdi yapayım bari:)çok nefis gözüküyor ve güzel kabarmış ellerine sağlık balkabağım ayşem:)
paskalya nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
CANIM
Ellerine sağlık paskalya çöreğin harika görünüyor.
ama sakız reçeli nasıl birşey ilk kez duyuyorum vee çok merak ettim
sevgiyle kal
Ayşe bu ne bayıldım,içim açıldı inan.Çok lezzetli duruyor.Ellerine sağlık
canım benim çok güzel olmuş paskalyan...ellerine sağlık öpüyorum
Pek severim!
merhabalar paskalya çöreği gerçekten çok hoş olmuş ellerinize sağlık yemekoloji.blogcu.com
Un kurabiyelerin oğlumun gözüne takılınca yapmak şart oldu.Akşam yemeği sıralarındaydı hemen yoğurdum.Fırına koyarken de sofrayı hazırlamaya başladım.Eşimi de sıkı sıkı tembihledim sofraya otururken fırındakileri unutturma diye:( Tabi ki unutturdu!Caaanım kurabiyeler oldu kömür!Kömürlerin içinden üç tanesi yanmamış oğlum keyifle mideye indirdi:)Şimdi uykuda minik!Karar verdim o uykudayken gezeceğim bloğunu neyleyeyim ki sürekli gördüklerini istiyor:)))Paskalyalar enfes görünüyor.Bu arada henüz farkettim ki izmirdesin yada izmirlisin.Bende izmirliyim memleketime selam söyle..Öpüyorum..sevgilerimle..
yorum için teşekkürler.çörek harika olmuş.resimleme ve sunum çok hoş.ellerine sağlık.
Canimcim gel senide yazdirayim.Bos yerimiz var.Nasil olsa bizde parada cok...kizimin aidadini 84euroya cikardilar bu ay.CIldirmak üzereyim:( cok bunaldim.Haa ayni okulda iki cocugun varsa,birinden para almiyorlar.Yani sorun olmazsin canim.Seninde kafani sisirdim kusura bakma.Ohhh be biraz icimi döktüm beee:)))
benimde çok sevdiğim bir çörek..ellerine sağlık...
gece gece canım istedi....uzansam alabilirmiyim....(keşke)
Ziyaretin icin tesekkür ederim Aysecigim..
Seninde Eline saglik canim Cörek harika olmus.Sicak sicak yemeli bence nefis olur
SEVGILER
Ayşe'cim önce sitemi ziyaretinden çok memnun olduğumu belirtmek istedim,çünkü bu sayede bende senin harika siteni bulmuş oldum.Paskalya çöreğin nefis görünüyor tıpkı diğer tariflerin gibi.ellerine sağlık.
Ayşecim,
Bende de sakız reçeli var. İstersen hemen getireyim birlikte afiyetle yiyelim olur mu?
Çok güzel olmuş bu paskalya çöreklerin. Benim de komşularmdan biri hıristiyan ve enfes yapıyor bu çöreği. Her paskalya da ve yılbaşında sağolsun mutlaka verir.
Pişerken apartmana yayılan koku beni doğru ona yöneltir.
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle,
aaaaa ben kahvaltı yapmadım daha aç miraç buralarda bu paskalyayı seyrediyorum revamı bu bana....
Ellerine sa�l�kk
�ok g�zel olmu��
Pamuğummm harikasın valla..Miss gibi mahlep kokmuştur ortalık :)) Ellerine sağlık Ayşemm benüm..Ay bide un kurabiyelerine değinmeden geçemiycem :))) Ağızda dağılıyorlardı değil mi:(((( Yanına çayda var mıydı :(((
Nasıl canımı istettin şimdi :)))))
Öpüyorum seni kocaman ...
canım misafirliğin için çok tşekkürler uğradığına sevindim.herzaman beklerim.henüz çok acemiyim.beni idare edin zamanla öğrenicem.sevgiler.(monalisa)
Hımmmmm çok güzel görünüyor, ellerine sağlık...
hımmm ne güzel görünüyor.. puf puf. ben her ikisi ilede yerim:) ellerinize sağlık.
EN SEVDİĞİM HAMUR İŞİDİR PASKALYA ÇÖREĞİ. ÖNCE PİŞERKEN KOKUSUYLA CEZBEDER İNSANI. CANIM ÇEKTİ ŞİMDİ. :))) ELLERİNE SAĞLIK CANIM. HOŞLUKLARLA DOLU BİR GÜN DİLERİM. SEVGİLER...
ellerinize saglik harika gorunuor
ayyyyy harika valla şimdi olsaydı çayımla iyi giderdi.ellerine sağlık cnm
hep hazır alırım hiç evde yapmamıştım denemeye değer
sevgilerimle
Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik canim.
Ayşecim, paskalya çöreğine hiç dayanamam çok severim.nefiss olmuş.ellerine sağlık canım.
sevgiler
canım
çok şık olduğu doğu ama sende çok güzel resimlemişsin
ellerine sağlık canım
sevgiler
ause hakıkaten sık bır lezzet...hazır sakız macunumda varken denemelıyım..gecende browni cheesecake nı aldım sayfandan denemek uzere..buda lısteme gırdı ellerıne saglık mmmm ...
merhaba arkadaşım..mona lisa'dan geldim..harika tarifler var..görüntüler zaten bakmaya yetiyor..tadınada artık hayal edelim diyeyim..patates çanakların çok hoş benim favorim oldu..
ellerine sağlık diyeyim ehhh bana yol göründü sevgiler..
selamlar aysecim,
yine ben...
canim ya senin sayfani her actigimda bir kücük pencere aciliyor, hata veriyor... ok tikladiktan sonra gecip gidiyor...
baskasida bunu fark ettimi acaba yoksa tek bende mi öyle hmm anlamadim...
hoscakal canim
evet bencede paskalya asla hayır denilemeycek bir lezzet : )))
çook güzel olmuş ellerinize sağlık
sevgiler
Funda
Merhabalar canim, ellerine saglik cok nefis olmus, sevgiler...
Yorum Gönder