- 2 Yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı eritilmiş margarin
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması
- Yarım kilo süt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Yapılışı
- 2 yumurta ve şekeri 10 dakika kadar çırpalım.Sırasıyla margarin un ve kabartma tozu ekleyelim.Elde edeceğimiz karışım koyu bir karışım olacak.
- Yayvan bir borcam ya da ortası delik olmayan ,önceden yağlanmış kek kalıbına boşaltalım
- 175 derecede 35-40 dk pişirelim.
Kreması
- Süt,şeker,yumurtanın sarısı ve unu derin bir tencerede koyu bir kıvam haline gelene kadar pişirelim.
- Kayanamaya baslayınca içine vanilyayı karıştıralım.
- Muhallellebi kıvamına gelmiş kremamızı mikser yardımı ile pürüzsüzleştirelim.
- Pişen kekimizi ikiye bölüp,kremamızın yarısını içine yarısınıda üstüne sürelim.
- Soğuyunca bir çay süzgeci yardımıyla üstünü tamamen kapatacak kadar kakao eleyelim.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder