18 Oca 2008

Alman Pastası

Malzemeler
  • 2 Yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması

  • Yarım kilo süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Yapılışı

  • 2 yumurta ve şekeri 10 dakika kadar çırpalım.Sırasıyla margarin un ve kabartma tozu ekleyelim.Elde edeceğimiz karışım koyu bir karışım olacak.
  • Yayvan bir borcam ya da ortası delik olmayan ,önceden yağlanmış kek kalıbına boşaltalım
  • 175 derecede 35-40 dk pişirelim.

Kreması

  • Süt,şeker,yumurtanın sarısı ve unu derin bir tencerede koyu bir kıvam haline gelene kadar pişirelim.
  • Kayanamaya baslayınca içine vanilyayı karıştıralım.
  • Muhallellebi kıvamına gelmiş kremamızı mikser yardımı ile pürüzsüzleştirelim.
  • Pişen kekimizi ikiye bölüp,kremamızın yarısını içine yarısınıda üstüne sürelim.
  • Soğuyunca bir çay süzgeci yardımıyla üstünü tamamen kapatacak kadar kakao eleyelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi