17 Oca 2008

Tiramisu

Malzemeler
  • Bir hazır Pandispanya
  • Yarım kilo süt
  • 1,5 fincan şeker
  • 1,5 fincan un
  • 1 Paket labne peyniri(isterseniz yarım pakette koyabilirsiniz)

Yapılışı

  • Süt,şeker ve unu orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz
  • Piştikten sonra rondodan geçirebilir ya da mikserle çırpabilirsiniz
  • Hazır pandispanyamızı ortadan ikiye ayırdıktan sonra,bir ficanın içine 1 yemek kaşığı şeker,1 yemek kaşığı nescafe ve bir fincan sıcak su ile karıstırıp,ikiye ayırdığımız pandispanyaların iç kısımlarını bu karışımla ıslatın.
  • Hazırladıgınız kremanın yarısını, ikiye ayırdıgımız pandispanyanın altına sürün ve diger pandispanyayı üzerine kapatın.Kalan kremayı da üstünü tamamen kapatacak şekilde sürün. Soğuduktan sonra ister kakao ister nescafe ile üzerini süsleyin.
  • 4-5 saat buzdolabında dinlendikten sonra yemeğe hazırdır.Afiyet olsun.Bu tarifle Tek dilimle yetinemeceksiniz.Şimdiden kolay gelsin.

1 yorum:

sihirli eller dedi ki...

hımmm
bayılıyorum tatlıyı hiç sevmeyen biri olarak.çok hafif.yerken bana mutluluk veriyor.ellerine saglık

Blog Arşivi