Yemek tarifleri

17 Oca 2008

HAVUÇLU KEK

MALZEMELER

· 3 Yumurta
· 1 Bardak Şeker
· 1 Bardak Rendelenmiş havuç
· 1 Bardak ceviz
· Yarım Bardak Sıvı Yağ
· 1 Fincan süt
· 1,5 Bardak un
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI

1.Üç yumurta ve şekeri,kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz.
2.Daha sonra yağ ve sütü ekleyip kısa bir süre çırpalım.Un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
3.Son olarak havuç ve tarçını ekliyoruz.
4.Kek kalıbımızı yağlayıp hafifçe un serpiştirelim.
5.Önceden Isıtılmış 175° lik fırında pişirelim.Afiyet olsun.
*Püf noktası:Hamuru Fırına koymadan ,spagetti makarna çubuklarından 3 tane alalım ortalarından ikiye bölüp hamurun üzerine belli aralıklarla saplayalım.İçinin Mükemmel ve eşit piştiğini göreceksiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kek süper.
Tebrikler

Blog Arşivi