Yemek tarifleri

19 Oca 2008

ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI

MALZEMELER
  • 1 kg süt
  • 12 Çorba kaşığı toz şeker
  • 9 Kaşık irmik
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Paket hazır çikolata sosu

YAPILIŞI

  • Tenceremizin içine 1 kilo sütü boşaltalım
  • Toz şeker ve irmiği ekleyip yoğun bir kıvam elde edinceye kadar karıştıralım
  • Kaynamaya başlayınca bir paket vanilya ekliyoruz
  • Pişen irmik tatlısını,dikdörtgen bir borcama döküp soğumaya bırakalım
  • 1 Paket çikolata sosunu kendi tarifine göre pişirdikten sonra,soğuyan irmik tatlımızın üzerine dökelim
  • Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servise hazırdır.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi