Yemek tarifleri

18 Oca 2008

PETİBÖR MUHALLEBİ

MALZEMELER
  • 1 Litre süt
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Su bardağı un
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük Paket Petibör bisküvi(evde yarım kalmış bisküvileride kullanabilirsiniz)

YAPILIŞI

  • Tencereye sütü boşaltalım,içine şeker un ve margarini ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştıralım
  • Kaynamaya başlayınca içine 1 paket vanilyayı ekleyelim
  • 1 paket bisküviyi rondodan geçirip,geniş borcam tepsiye yayalım
  • Muhallebimizi bisküvilerin üzerine döküp,spatula yardımı ile her tarafını kaplayalım
  • 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra,servise hazırdır
  • Afiyet olsun

Servis Önerisi

  • Muhallebimiz soguduktan sonra,kare parcalara böldüğümüz petibör muhallebimizi,tabaklara servis yapmadan önce ,bir dilim muzu içine koyup,küçük rulolar halinde servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi