18 Oca 2008

AÇMA

MALZEMELER

  • 1 Su bardağı süt
  • 2 Yemek kaşıgı toz maya
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 Çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

YAPILIŞI

  • 1 bardak sütü,şekeri ve mayayı bir kapta eritip 15 dakika bekletelim
  • Daha sonra alabildiği kadar unu ekleyip,yağ ve tuzu ekleyip yoğuralım( kulak memesi kıvamında)
  • Hamura poğaça şekli verip,içine lor,beyaz peynir,kaşar ya da krem peynir ekleyebilirsiniz(ben krem peynir kullandım,hatta krem peynire karabiber ekledim çok leziz oluyor)
  • Üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu sürün.
  • 175 derecede pişirelim
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi