Yemek tarifleri

18 Oca 2008

GÜL BÖREK

MALZEMELER
  • 4 adet hazır yufka
  • Yarım kilo kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz ,karabiber isteğe bağlı pul biber

İÇ HARCI İÇİN

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yumurta
  • 100 gram erimiş margarin

YAPILIŞI

  • Önce iç harcı rondo yardımıyla çırpalım
  • Kıyma ve soğanı kafi miktarda yağ ile kavuralım.Maydanoz ve baharatlarıda ekleyelim
  • Yufkaları üst üste serip dört eşit parçaya bölelim.İç harcı üzerine sürüp,bir yemek kaşığı kıyma harcını ekledikten sonra rulo şeklinde sarın
  • Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayın.
  • Yağlanmış tepsiye dizip,üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • 200 derecelik fırında pişirin
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi