- 4 adet hazır yufka
- Yarım kilo kıyma
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet orta boy soğan
- Tuz ,karabiber isteğe bağlı pul biber
İÇ HARCI İÇİN
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yumurta
- 100 gram erimiş margarin
YAPILIŞI
- Önce iç harcı rondo yardımıyla çırpalım
- Kıyma ve soğanı kafi miktarda yağ ile kavuralım.Maydanoz ve baharatlarıda ekleyelim
- Yufkaları üst üste serip dört eşit parçaya bölelim.İç harcı üzerine sürüp,bir yemek kaşığı kıyma harcını ekledikten sonra rulo şeklinde sarın
- Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayın.
- Yağlanmış tepsiye dizip,üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- 200 derecelik fırında pişirin
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder