- 1 Kilo dana rosto
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı margarin
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı un
- 5-6 bardak su
- 1 demet ince doğranmış maydanoz sapı
- Tuz-Karabiber-Kimyon
Yapılışı
- Derin bir tencerenin içinde sıvı yağ ve margarini eritelim
- Rostoyu her tarafı eşit miktarda pişecek şekilde kızartalım
- Bu arada üzerine tuz ve arzu ettiğimiz baharatları ekleyelim
- Et pişince tencereden alıp,iri olarak dogradığımız soğan ve havucu ekleyelim.
- Sogan ve havucu hafif pişirdikten sonra salçayı ekleyip kavuralım
- Su ve unu azar azar ekleyip üzerine maydanoz saplarını ekleyelim.
- Kızartmıs oldugumuz eti bu suyun içine alarak yarım saat pişirelim
- Geniş bir fırın tepsisine kaynamış olan etimizi alıp yerleştirelim,Fırın tepsısının içine tenceredekı malzemeleride ekleyip 2oo derecelik fırında yarım saat daha pişirelim.
- Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder