18 Oca 2008

Rosto

Malzemeler

  • 1 Kilo dana rosto
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı un
  • 5-6 bardak su
  • 1 demet ince doğranmış maydanoz sapı
  • Tuz-Karabiber-Kimyon

Yapılışı

  • Derin bir tencerenin içinde sıvı yağ ve margarini eritelim
  • Rostoyu her tarafı eşit miktarda pişecek şekilde kızartalım
  • Bu arada üzerine tuz ve arzu ettiğimiz baharatları ekleyelim
  • Et pişince tencereden alıp,iri olarak dogradığımız soğan ve havucu ekleyelim.
  • Sogan ve havucu hafif pişirdikten sonra salçayı ekleyip kavuralım
  • Su ve unu azar azar ekleyip üzerine maydanoz saplarını ekleyelim.
  • Kızartmıs oldugumuz eti bu suyun içine alarak yarım saat pişirelim
  • Geniş bir fırın tepsisine kaynamış olan etimizi alıp yerleştirelim,Fırın tepsısının içine tenceredekı malzemeleride ekleyip 2oo derecelik fırında yarım saat daha pişirelim.
  • Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Blog Arşivi