Yemek tarifleri

22 Oca 2008

ŞEHRİYE ÇORBASI




MALZEMELER




  • 3 Bardak tavuk suyu


  • 2 Çorba kaşığı tereyağı


  • 1,5 Çorba kaşığı un


  • 1,5 Çay bardağı şehriye


YAPILIŞI





  • 1,5 Çay bardağı şehriyenin yarısını,teflon tavada kavuralım.Giğer yarısını kaynayan suya ekleyeceğiz.Bu iki renkli olmasını arzu edenler için.İsterseniz hepsinide kavurarak yapabilirsiniz


  • Kavurduğumuz şehriyelerin üstüne 3 bardak kaynamış tavuk suyunu ekleyelim.İki renkli isteyenler şehriyenın yarını sıcak suyun içine ekleyebilirler


  • Teflon tavada tereyağı ile unu kavurup koyu bir kıvam elde edince,kaynayan şehriye çorbasınından bir iki kaşık çorba eleyelim.(Topaklanmaması için)


  • Teflon tavadaki karışımı,çorbanın içine ekleyip,altını kapatalım


  • Afiyet olsun




2 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhaba canim, sabah sabah su corna harika gider diye buraya daldim, ellerine saglik nefis olmus, ayrica güzel yorumun ve ziyaretin icin tesekkürler, sevgiler...

mutfakcini dedi ki...

ay nasıl da gribimmm.ne iyi giderdi bu çorba şimdi sıcak sıcakkk.elelrine sağlık canımm.

Blog Arşivi