22 Oca 2008

BAŞAMEL SOSLU TAVUK GÜVEÇ

a


Bu akşam,abimlere yemeğe davetliydik.Abimin eşi nilüfer neler yapmıştı neleer.Dayanamayıp fotoğraflandırdım.Tarifinide alıp hemen yayınlıyorum.Eşim ve ben bayıldık.Mutlaka deneyin çok leziz..Nilüfercim ellerine sağlık


MALZEMELER






  • 1 Kilo tavuk kalça


  • 4 Tane patates


  • 3 Tane sivri biber


BAŞEMEL SOS MALZEMELERİ






  • 1,5 Su bardağı süt


  • 2 Yemek kaşığı un


  • 1 Çorba kaşığı tereyağ


  • Süt ve unu koyu bir kıvam alana kadar karıştıralım.Kaynamaya başlayınca tereyağı ekleyelim.Başemel sosumuz hazır


YAPILIŞI




Tavuk etlerini ve patatesleri kuşbaşı doğrayalımTeflon bir tavada tavuk etlerini yağsız kavuralım.


Patatesleride ekledikten sonra 1,5 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip kaynatalım


Kaynayan harcımızı güveç kaselere boşaltalım


Başemel sosunu eşit olarak güveçlerin üzerine yayarak paylaştırınÜstüne rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip,180 derecede üstleri kızarıncaya kadar pişirelim.


Afiyet olsun.(Tavuk yerine kuşbaşı dana ya da kuzu etide kullanabilirsiniz)

1 yorum:

MonteCito dedi ki...

gerçekten çok güzel görünüyorlar.. fotoğrafı bile uzun zamandır doğru düzgün yemek yemeyen bir öğrenciyi kendinden geçirmeye yetti.. bu aralar kendime bir ziyafet çekmem gerekecek galiba :)) güzel tarifleriniz için teşekkürler..

Blog Arşivi