Bu akşam,abimlere yemeğe davetliydik.Abimin eşi nilüfer neler yapmıştı neleer.Dayanamayıp fotoğraflandırdım.Tarifinide alıp hemen yayınlıyorum.Eşim ve ben bayıldık.Mutlaka deneyin çok leziz..Nilüfercim ellerine sağlık
MALZEMELER
- 1 Kilo tavuk kalça
- 4 Tane patates
- 3 Tane sivri biber
BAŞEMEL SOS MALZEMELERİ
- 1,5 Su bardağı süt
- 2 Yemek kaşığı un
- 1 Çorba kaşığı tereyağ
- Süt ve unu koyu bir kıvam alana kadar karıştıralım.Kaynamaya başlayınca tereyağı ekleyelim.Başemel sosumuz hazır
YAPILIŞI
Tavuk etlerini ve patatesleri kuşbaşı doğrayalımTeflon bir tavada tavuk etlerini yağsız kavuralım.
Patatesleride ekledikten sonra 1,5 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip kaynatalım
Kaynayan harcımızı güveç kaselere boşaltalım
Başemel sosunu eşit olarak güveçlerin üzerine yayarak paylaştırınÜstüne rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip,180 derecede üstleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.(Tavuk yerine kuşbaşı dana ya da kuzu etide kullanabilirsiniz)
1 yorum:
gerçekten çok güzel görünüyorlar.. fotoğrafı bile uzun zamandır doğru düzgün yemek yemeyen bir öğrenciyi kendinden geçirmeye yetti.. bu aralar kendime bir ziyafet çekmem gerekecek galiba :)) güzel tarifleriniz için teşekkürler..
Yorum Gönder