Yemek tarifleri

17 Oca 2008

Lahana Turşusu



Malzemeler




  • 1 Tane küçük boy lahana

  • 1 litre su

  • 3 yemek kaşığı iri tuz(ben normal tuz kullandım)

  • 1 kaşık toz şeker

  • 1,5 bardak sirke

  • 5-6 tane limon tuzu

  • 3-4 diş sarımsak


Yapılışı




  • 1 litre suyumuzu kaynatalım.Şeker,tuz,limon tuzunu ekleyip karıştıralım ve sogumaya bırakalım.

  • Soguduktan sonra sirkeyi ekleyelim.

  • Lahanayı yıkadıktan sonra iri iri doğrayalım.

  • Büyük bir kavanozun içine lahanalarımızı yerlestırdıkten sonra sarımsakları ekleyin ve soguyan turşu suyumuzu kavanozun içine dökelim.İsterseniz kereviz yaprağıda ekleyebilirsiniz.

  • Ben turşuyu kurduktan sonra 3 günde bir kapagını açıp havalandırdım.Tadı çok leziz ve çıtır çıtır oldu.Afiyet olsun.






1 yorum:

Adsız dedi ki...

lahana turşusuna bayılırım.yapmasını bilmiyordum görünce çok sevindim.yanlız sirke 1,5 bardak demişsin su brdğ yoksa çy brdmı?

Blog Arşivi