Malzemeler
- 1 Tane küçük boy lahana
- 1 litre su
- 3 yemek kaşığı iri tuz(ben normal tuz kullandım)
- 1 kaşık toz şeker
- 1,5 bardak sirke
- 5-6 tane limon tuzu
- 3-4 diş sarımsak
Yapılışı
- 1 litre suyumuzu kaynatalım.Şeker,tuz,limon tuzunu ekleyip karıştıralım ve sogumaya bırakalım.
- Soguduktan sonra sirkeyi ekleyelim.
- Lahanayı yıkadıktan sonra iri iri doğrayalım.
- Büyük bir kavanozun içine lahanalarımızı yerlestırdıkten sonra sarımsakları ekleyin ve soguyan turşu suyumuzu kavanozun içine dökelim.İsterseniz kereviz yaprağıda ekleyebilirsiniz.
- Ben turşuyu kurduktan sonra 3 günde bir kapagını açıp havalandırdım.Tadı çok leziz ve çıtır çıtır oldu.Afiyet olsun.
1 yorum:
lahana turşusuna bayılırım.yapmasını bilmiyordum görünce çok sevindim.yanlız sirke 1,5 bardak demişsin su brdğ yoksa çy brdmı?
Yorum Gönder